Virtuelna izložba o Jovanu Jovanoviću Zmaju

Sadržaji

Ažurirano:

Fondovi

Bücher im Bibliothekslager

Fond Univerzitetske biblioteke sastoji se od zbirke monografskih i serijskih publikacija, referensne zbirke, rukopisa, arhivske građe, doktorskih disertacija i elektronskih izvora. Pored naučno-istraživačkih publikacija koje čine srž fonda, u kolekciji se uvek mogu pronaći kvalitetni naslovi iz beletristike.

Znanje za sve

Wissen für Alle

U cilju promocije kvalitetnog besplatnog obrazovanja putem interneta, Univerzitetska biblioteka se pobrinula da ublaži jezičke barijere prevođenjem besplatnih nastavnih materijala na srpski jezik.

E-teze

Doktorthesen im Bestand der Universitätsbibliothek

Doktorske disertacije odbranjene na univerzitetima u Beogradu, Nišu i Kragujevcu dostupne su na portalu E-teze. Pored disertacija nastalih od maja 2012, dostupan je i jedan broj starijih, od kojih su posebno značajne one koje su neki od slavnih srpskih naučnika branili na stranim univerzitetima.

Phaidra

Phaidra

Digitalni repozitorijum Univerziteta u Beogradu, PHAIDRA, namenjen je pohranjivanju radova nastavnika i saradnika Univerziteta. Objekti u repozitorijumu se pretražuju i koriste u skladu sa licencom koju je izabrao vlasnik autorskog prava.

Naša izdanja

Unsere Publikationen

Bogata izdavačka delatnost Univerzitetske biblioteke predstavlja značajnu podršku naučnom radu na Univerzitetu u Beogradu. Ona obuhvata veliki broj kataloga, izložbi, kataloga posebnih biblioteka, različitih bibliografskih izdanja, časopise Infoteka i Visokoškolske biblioteke, i druga posebna izdanja kao što su: priručnici, zbornici radova, saopštenja i pregledi arhivske građe.

Digitalne humanističke nauke

Digitalna humanistika

Univerzitetska biblioteka „Svetozar Marković“ opredeljena je da, prateći trendove razvoja bibliotečke profesije i savremenog viskog školstva, podstiče razvoj digitalnih humanističkih nauka na Univerzitetu u Beogradu i u akademskoj zajednici Srbije.