Izložba

otvaranje izložbe „Orvel i Haksli: vesnici našeg doba“

U sredu, 27. decembra u 13 sati u okviru programa „Klasici svetske književnosti – jubileji“ otvaranje izložbe knjiga i plakata „Orvel i Haksli: vesnici našeg doba“ povodom 120 godina od rođenja Džordža Orvela i 130 godina od rođenja Oldusa Hakslija. Govori: dr Bojan Jović, direktor Instituta za književnost i umetnost.

Otvaranje izložbe „Prava žena u kulturnom nasleđu Srbije“

U Univerzitetskoj biblioteci „Svetozar Marković“ u Beogradu, 20. decembra u 12 časova, otvara se izložba „Prava žena u kulturnom nasleđu Srbije“. Izložbu će otvoriti Brankica Janković, poverenica za zaštitu ravnopravnosti građana i NJ. e. Edvard Ferguson, ambasador Ujedinjenog Kraljevstva u Srbiji.

Fondacija Studenica u Univerzitetskoj biblioteci

Univerzitetska biblioteka organizuje izložbu likovnih i književnih radova koji se nude na dobrotvornoj aukciji Fondacije Studenica. Prikazane aukcijske predmete su nesebično poklonili naši eminentni umetnici, pesnici i kolekcionari, a svojim retkim kolekcijama pridružila se i Univerzitetska biblioteka.

MERKANTILIZAM U E-OKRUŽENJU AKADEMSKOG BIBLIOTEKARSTVA SRBIJE

 Univerzitetska biblioteka “Svetozar Marković“ u Beogradu priredila je izložbu pod naslovom Merkantilizam u e-okruženju akademskog bibliotekarstva Srbije.
Ove godine navršava se jubilej, 34 decenije od smrti Žana-Batista Kolbera (Jean-Baptiste Colbert) francuskog merkantiliste.

Izložba BEZ PREDAKA I POTOMAKA

  • 18. septembar 2023.
  • Izložba
  • komentara

U sredu, 20. septembra u 13 sati u Univerzitetskoj biblioteci otvara se izložba BEZ PREDAKA I POTOMAKA povodom 140 godina od rođenja Franca Kafke.

Izložba „Od inspiracije do destrukcije“

Posle postavke u UK Parobrod, izložba posvećena velikim ljubavima slavnih književnika i filozofa preselila se u Univerzitetsku biblioteku “Svetozar Marković” gde će biti otvorena do 7. aprila.

IZLOŽBA O JOZEFU ŠUMPETERU

U Univerzitetskoj biblioteci “Svetozar Marković“ u Beogradu priređena je izložba na temu „Jozef Šumpeter u e-okruženju akademskog bibliotekarstva Srbije“. Ova izložba je postavljena povodom 140 godina od rođenja čuvenog ekonomiste, Jozefa A. Šumpetera (1883 – 1950)