Zaposleni ispred Univerzitetske biblioteke

O nama

Ažurirano:

Dokumenti

Radionica za koričenje novina

U radu sa korisnicima, organizaciji poslova, kreiranju planova i težnje ka dostizanju standarda izvrsnosti u misiji koju sprovodi, Univerzitetska biblioteka se oslanja na niz dokumenta, kako internih, tako i onih koji su doneseni od strane Univerziteta u Beogradu, resornog ministarstva i međunarodnih stručnih tela.

Radno vreme

Öffnungszeiten der Bibliothek

Univerzitetska biblioteka „Svetozar Marković”
radiće od 08 do 20 časova, od ponedeljka do petka.

Subotom od 08 do 14 časova.

Kontakti

Informacije
pitajbibliotekara@unilib.bg.ac.rs
marketing@unilib.rs
+381 11 3370 512
+381 11 3370 513
+381 11 3370 506

Prostori

Rad u velikoj čitaonici

Znate li za bolje mesto za učenje od čitaonice?

Kod kuće telefon, TV, frižider, peglanje i slični izazovi za tren oka odvuku pažnju, a sati koji su vam preko potrebni prolete u nepovrat. U našim čitaonicama atmosfera motiviše na učenje: okruženi ste drugima koji uče, „uranjate“ u knjigu, upijate znanje i blistate na ispitu!

Projekti

Knjiga iz fonda retkosti spremna za digitalizaciju

Kao moderni istraživački centar, Univerzitetska biblioteka se upušta u avanture od kojih će mnoge promeniti samu prirodu biblioteka. Tako projekti obuhvataju inovativna partnerstva sa drugim bibliotekama, institucijama i kompanijama, i polaze od fokusa na jačanju postojećih snaga, do poboljšanja akademske saradnje uz korišćenje novih tehnologija.

Otvorena nauka

Univerzitetska biblioteka „Svetozar Marković“ aktivno zagovara i promoviše otvoreni pristup i otvorenu nauku putem različitih manifestacija, nacionalnih i evropskih projekata, predavanja, radionica i razgovora koji u fokusu imaju ovu izuzetno značajnu tematiku.

Istorijat

Univerzitetska biblioteka na početku karijere

Univerzitetska biblioteka predstavlja jedinstveno svedočanstvo o razvoju društva u celini u jednom istorijskom trenutku i veoma upečatljivo ilustruje stanovište države koja je posle Prvog svetskog rata, svim silama nastojala da nadoknadi propušteno i da stane u red razvijenih zemalja, prepoznajući značaj obrazovanja u tom procesu.

Matična delatnost

Detalji

Univerzitetska biblioteka brine se o profesionalnom usavršavanju zaposlenih iz sopstvenih redova, ali i iz drugih univerzitetskih, visokoškolskih i biblioteka naučnoistraživačkih instituta. Kredibilitet za konstantno stremljenje ka unapređenju poslovanja biblioteka, pored velikog iskustva, daje i činjenica da je ova biblioteka matična za skoro 250 biblioteka.

Stručna zvanja

Pogled preko ulice na zgradu Biblioteke

Komisija za dodelu zvanja u visokoškolskim bibliotekama Univerzitetske biblioteke „Svetozar Marković“ razmatra prijave kandidata iz visokoškolskih ustanova u Srbiji i na osnovu njih utvrđuje predlog koji prosleđuje Republičkoj komisiji za dodelu viših stručnih zvanja u bibliotečko-informacionoj delatnosti  (Narodna biblioteka Srbije). 

Zajednica biblioteka univerziteta u Srbiji

ZBUS

Zajednica biblioteka univerziteta u Srbiji postoji da bi razvijala i promovisala bibliotekarsku struku i unapredila profesionalni i materijalni status zaposlenih u bibliotekama članicama.

Bibliotekarsko društvo Srbije

Bibliotekarsko društvo Srbije

Bibliotekarsko društvo Srbije (BDS) je dobrovoljna, nezavisna, neprofitna i profesionalna organizacija koja povezuje bibliotečko-informacione stručnjake u Republici Srbiji.

Javne nabavke

Univerzitetska biblioteka „Svetozar Marković“ u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama („Sl. glasnik RS“, br. 124/12) koji se primenjuje od 1. aprila 2013. godine objavljuje oglase i ostale relevantne sadržaje u postupcima javnih nabavki.