Joca Vujić Legat

Услуге

Ажурирано:

Упис

Универзитетска библиотека отворена је за све грађане. Упис се врши радним данима од 8 до 19 часова, а суботом до 13 часова. Чланарина се наплаћује према важећем ценовнику и важи 365 дана.

Питај библиотекара

Питајте библиотекара

Сваког радног дана од 8 до 20 часова брзи и поуздани библиотекари Универзитетске библиотеке одговарају на сва питања која им корисници поставе, било директним одговором или пружањем смерница за даљу потрагу. Контакт имејл: pitajbibliotekara@unilib.bg.ac.rs.

Позајмљивање публикација

Use of publications

Корисници Универзитетске библиотеке „Светозар Марковић” могу да позајмљују публикације и користе их у читаоницама, и ван Библиотеке. У односу на врсту грађе и категорију чланства, публикације се могу задржати у одређеном временском периоду у читаоници или ван ње.

Међубиблиотечка позајмица

Међубиблиотечка позајмица

Уколико корисник не може да пронађе жељену публикацију у фонду Универзитетске библиотеке, постоји решење: књиге, чланци и друга литература могу се наручити из друге библиотеке, из Србије или иностранства.

Едукација

Едукација

Универзитетска библиотека организује акредитоване курсеве за библиотекаре, као и радионице за све студенте, истраживаче и друге појединце који желе да науче како да ефикасно претражују доступне изворе информација (е-часописe, е-књигe и базe података).

Цитираност

Цитираност

Универзитетска библиотека израђује библиографије цитираних радова за истраживаче. Ово је један од критеријума за добијање научних звања и пројеката од стране Министарства просвете, науке и технолошког развоја.

Шифре за истраживаче

Библиографије

Универзитетска библиотека додељује шифре истраживачима, научним и стручним радницима, које даље омогућавају непосредан увид у библиографије истраживача у оквиру сервиса E-CRIS.RS.

Умножавање докумената

Копирање

Универзитетска библиотека нуди услуге штампања, скенирања и фотографисања докумената. Уколико се ради о документима из фонда библиотеке, умножавају се само она која не подлежу ауторским правима.