Bioloski institut

Дигитални репозиторијуми докторских дисертација

Bioloski institut

Универзитетска библиотека „Светозар Марковић“ организовала је 18. марта едукацију „Дигитални репозиторијуми докторских дисертација“ за истраживаче Института за биолошка истраживања „Синиша Станковић“. Предавач др Драгана Столић говорила је о темама: DOAR, ROAR, Phaidra, е-тезе Универзитета у Београду, предаторски часописи.

20141226_134634

Едукација за докторанде Биолошког факултета

20141226_134634

У петак, 26.12.2014. у 14h, Универзитетска библиотека „Светозар Марковић“ организовала је едукацију за докторанде Биолошког факултета Универзитета у Београду у Ботаничкој башти.

Презентација

Helix

Професор Кески (САД): Биоинформатика

Helix

Професор Џон Расел Кески из Сједињених Америчких Држава гостовао је у Универзитетској библиотеци „Светозар Марковић“ где је 23. децембра одржао предавање „Биоинформатика: коришћење програма за анализу научних података из области медицине“.

Узајамни каталог

Обавештење

Узајамни каталог

Обавештавамо кориснике да ће 24. марта 2017. године у времену од 8 до 12 сати, због инсталације нове програмске опреме, претрага локалног каталога, као и позајмица публикација бити отежана, а у једном периоду и онемогућена. Хвала на разумевању.

emocije-fb

Πάθη: Језик и филозофија емоција

emocije-fb

Позивамо вас на радионицу Πάθη: Језик и филозофија емоција која се одржава у Универзитеској библиотеци „Светозар Марковић“ у Франкофоном центру 16. и 17. марта 2017. Главни циљ дводневне радионице јесте да се продискутују актуелна истраживања о емоцијама у класичној старини и касније, истраживања која у последњих неколико деценија представљају најузбудљивију и најживљу област у хуманистичким наукама.

Öèôðîâàÿ ðåïðîäóêöèÿ íàõîäèòñÿ â èíòåðíåò-ìóçåå gallerix.ru

УТИЦАЈ ЛУТЕРА И ПРОТЕСТАНТИЗМА НА ЈЕЗИЧКЕ РЕФОРМЕ У НЕМАЧКОЈ И СРБИЈИ

Öèôðîâàÿ ðåïðîäóêöèÿ íàõîäèòñÿ â èíòåðíåò-ìóçåå gallerix.ru

Поводом обележавања Петстогодишњице Реформације у среду, 15. марта са почетком у 17 часова у свечаном холу Универзитетске библиотеке „Светозар Марковић“ одржана су два предавања на тему реформе језика. Предавања су држали др Рајнер Карл Погарел и др Драгана Грбић. У оквиру ове манифестације затворена је и изложба „Историја срског језика и писма“ чија је ауторка мр Дајана Ђедовић.