Manifestacija

Srbija i Island

Srbija i Island, iako geografski udaljene zemlje, imaju kulturne i istorijske veze koje sežu daleko u prošlost.

Promocija knjige NA KRILIMA JUTRA autorke Dragane Milovanović

U utorak, 11. aprila u 18 časova u Univerzitetskoj biblioteci „Svetozar Marković“ održaće se promocija knjige NA KRILIMA JUTRA: filozofsko-skulptorski opus spomeničke arhitekture Bogdana Bogdanovića, autorke dr arh. Dragane Milovanović. Dragana Milovanović diplomirala je na Arhitektonskom fakultetu Univerziteta u Beogradu, gde je potom magistrirala i doktorirala pod mentorstvom profesora Bogdana Bogdanovića, a potom blisko sarađivala sa njim tokom izrade knjige o kojoj je reč.

Kartografija i kartofilija u Srbiji 2022.

Stare mape

Univerzitetska biblioteka „Svetozar Marković“ i Institut za javnu politiku pozivaju vas na skup Kartografija i kartofilija u Srbiji 2022.
Skup će se održati u subotu, 14. maja 2022. u 10 časova u Univerzitetskoj biblioteci „Svetozar Marković“, Bulevar kralja Aleksandra 71, Beograd.

Ciklus Sakralno i profano: Prvi susret

Pozivamo vas na prvi susret u okviru ciklusa Sakralno i profano u Univerzitetskoj biblioteci u UTORAK 10. 03. 2020. sa početkom u 18.00 časova. 
Gosti susreta su Efimija Topolski, monahinja, ikonopisac i slikar, i Dejan Vučetić Vuča, bivši frontmen grupe Darkwood Dub i sadašnji član benda Minilinija, ikonopisac i slikar.  

Slovenska i srpska književna fantastika

U sredu, 29. maja 2019. godine u 18.00 časova – trinaesti susret u ciklusu „Slovenska i srpska književna fantastika“ u Galeriji Univerzitetske biblioteke.  Dejan Ajdačić govori o romanu „Rivne/Rovno“ Oleksandra Irvancja. Razgovor o fantastici spisateljice Mine Todorović sa Tijanom Tropin

Slovenska i srpska književna fantastika

U sredu, 22. maja 2019. godine u 18.00 časova – dvanaesti susret u ciklusu „Slovenska i srpska književna fantastika“ u Galeriji Univerzitetske biblioteke.  Dejan Ajdačić govori o romanu Poljaka Jaceka Dukaja, a sa Savom Damjanovim razgovara Vasilije Milnović.