Okrugli sto „Digitalizacija danas i novo čitanje Dositeja“

Zadužbina „Dositej Obradović“ i Univerzitetska biblioteka „Svetozar Marković“ organizuju Okrugli sto koji će se održati 7.12.2022. sa početkom u 11 časova u Dositejevom domu, ul. Kralja Milana 2/II u Beogradu.

Objavljeno:

Zadužbina „Dositej Obradović“ i Univerzitetska biblioteka „Svetozar Marković“ zajedno organizuju Okrugli sto „Digitalizacija danas i novo čitanje Dositeja“ koji će se održati 7.12.2022. sa početkom u 11 časova u Dositejevom domu, ul. Kralja Milana 2/II u Beogradu.

Na Okruglom stolu biće predstavljene aktivnosti Zadužbine i saradnja sa Univerzitetskom bibliotekom na projektima digitalizacije Sabranih dela Dositeja Obradovića  i kritičke misli o njemu; dometi digitalizacije u ustanovama kulture u Srbiji; važnost digitalnih sadržaja, njihova dostupnost i održivost; povezanost interneta i književnosti; mesto digitalizacije u nauci – učenje, čitanje, pretraživanje; uloga i značaj digitalizacije u obrazovanju.

Skup je namenjen svima koji proučavaju ličnost i delo Dositeja Obradovića ili se bave digitalizacijom i digitalnom humanistikom i svima koji primenjuju i razvijaju digitalnu praksu u cilju širenja znanja i razvoju pedagoških kompetencija, razvoju istraživanja i poboljšanju digitalnih  sadržaja.

Program možete pogledati na priloženom linku.

Program okruglog stola

„Blago vami… ako vozljubite mudrost i nauku, zašto ovo su darovi božji najmnogoceniji…“  Dositej Obradović