Округли сто „Дигитализација данас и ново читање Доситеја“

Задужбина „Доситеј Обрадовић“ и Универзитетска библиотека „Светозар Марковић“ организују Округли сто који ће се одржати 7.12.2022. са почетком у 11 часова у Доситејевом дому, ул. Краља Милана 2/II у Београду.

Објављено:

Задужбина „Доситеј Обрадовић“ и Универзитетска библиотека „Светозар Марковић“ заједно организују Округли сто „Дигитализација данас и ново читање Доситеја“ који ће се одржати 7.12.2022. са почетком у 11 часова у Доситејевом дому, ул. Краља Милана 2/II у Београду.

На Округлом столу биће представљене активности Задужбине и сарадња са Универзитетском библиотеком на пројектима дигитализације Сабраних дела Доситеја Обрадовића  и критичке мисли о њему; домети дигитализације у установама културе у Србији; важност дигиталних садржаја, њихова доступност и одрживост; повезаност интернета и књижевности; место дигитализације у науци – учење, читање, претраживање; улога и значај дигитализације у образовању.

Скуп је намењен свима који проучавају личност и дело Доситеја Обрадовића или се баве дигитализацијом и дигиталном хуманистиком и свима који примењују и развијају дигиталну праксу у циљу ширења знања и развоју педагошких компетенција, развоју истраживања и побољшању дигиталних  садржаја.

Програм можете погледати на приложеном линку.

Програм округлог стола

„Благо вами… ако возљубите мудрост и науку, зашто ово су дарови божји најмногоценији…“  Доситеј Обрадовић