Отворена изложба цртежа „СТАРТ 3″

Студенти основних и мастер студија сликарства и дизајна костима Академије лепих уметности и мултимедија у Београду приказали су своје радове у среду, 15. јуна, у Уметничком центру Универзитетске библиотеке.

Објављено:

СТАРТ 3

Аутор изложбе под називом „СТАРТ 3” је професорка мр Ружица Бајић Синкевић, а публика ће имати прилику да види радове до 30. јуна 2016. године.

Цртеж као основни ликовни израз

Идеја изложбе је приказивање различитости стваралачког опуса студената, са циљем анализе људског тела, духа, предмета и простора.
Цртежи су настали током школске 2015/16. године, а рађени су различитим техникама као што су графит, акварел, туш, пастел, фломастер, рапидограф и комбинована техника. Своју иновативност студенти су представили и инсталацијама које су комбиновали са цртежима.
Назив „СТАРТ” наговештава тренутну позицију аутора радова, студенте на прагу каријере. Старт ових младих уметника подржан је кроз трећу традиционалну сарадњу Академије лепих уметности и Уметничког центра Универзитетске библиотеке „Светозар Марковић”, у виду изложбе цртежа као основног ликовног израза.
start3b