Едукација

Универзитетска библиотека организује радионице за све студенте, истраживаче, библиотекаре и друге појединце који желе да науче како да ефикасно претражују доступне изворе информација (е-часописe, е-књигe и базe података). Обуке се организују сваке среде у подне или, према жељи корисника, у другом термину, за шта је потребно попунити захтев.

Вики-библиотекар и Вики-маратон

Википедија лого

У Универзитетској библиотеци „Светозар Марковић“ 26. и 27. марта одржана је прва радионица акредитованог семинара Вики-библиотекар.
У понедељак, 30. марта, одржава се први Вики-маратон на тему Отворена наука.

Дигитални репозиторијуми докторских дисертација

Универзитетска библиотека „Светозар Марковић“ организовала је 18. марта едукацију „Дигитални репозиторијуми докторских дисертација“ за истраживаче Института за биолошка истраживања „Синиша Станковић“. Предавач др Драгана Столић говорила је о темама: DOAR, ROAR, Phaidra, е-тезе Универзитета у Београду, предаторски часописи.

Курсеви за истраживаче и студенте

Електронска учионица

У среду, 10.12.2014. у 12 часова, Универзитетска библиотека организовала је курсеве за истраживаче Биолошког института „Синиша Станковић“ и студенте Етномузикологије Факултета музичке уметности из области електронских извора и библиографија и цитирања.