Вики-маратон са студентима

У петак, 26. јуна 2015. године, одржан је други Вики-маратон у Универзитетској библиотеци.

Објављено:

Јован Цвијић: 150 година од рођења

У организацији Универзитетске библиотеке „Светозар Марковић“, Викимедије Србије, Географског и Математичког факултета Универзитета у Београду 26. јуна 2015. године од 09:00 до 15:00 часова одржан је други Вики-маратон у Едукационом центру Универзитетске библиотеке на тему Јован Цвијић: 150 година од рођења.

Учесници

Чланке су постављали студенти прве године Географског факултета и библиотекари који су на пројекту Вики-библиотекар. Теме су биле везане за Јована Цвијића, великог српског географа, утемељивача српске географије, једног од првих професора Београдског универзитета, председника Српске краљевске академије, антрополога и историчара. Од 12:15 до 13:00 часова проф. др Стеван Станковић, емеритус, председник Српског географског друштва, велики познавалац дела Јована Цвијића, одржао је предавање о нашем знаменитом научнику.

Награде

Од 13:00 часова додељене су награде студентима који су написали најбоље чланке на Википедији Србије. Прва награда је петодневни камп у Сопотници (организује Географски факултет Универзитета у Београду); друга награда је дневна тура клуба Железничар на Фрушкој гори (04.07.2015) и трећа награда је годишња претплата на часопис Национална географија.