50 књига о ЕУ донација Универзитетској библиотеци

Београдски сајам књига био је 24. октобра повод за обележавање сарадње Делегације ЕУ са академском заједницом и Универзитетском библиотеком “Светозар Марковић”.
Директору Александру Јеркову уручен је сертификат о донацији Универзитетској библиотеци која је тиме добила 50 академских књига о ЕУ.

Објављено:

Педесет књига о ЕУ донација Универзитетској библиотеци и академској заједници

Под слоганом “Дунав у књигама – право европско путовање” Делегација Европске уније у Републици Србији и ЕУ инфо центар учествују на Међународном сајму књига у Београду избором књига и публикација о Европској унији и односима Србије и Уније.

Отварање штанда ЕУ била је прилика за обележавање сарадње Делегације ЕУ са академском заједницом и Универзитетском библиотеком “Светозар Марковић”. Директору Александру Јеркову уручен је сертификат о донацији Универзитетској библиотеци која је тиме добила 50 академских књига о ЕУ.

Донације стручних књига део су пројекта „Еутека – ЕУ у вашој библиотеци“, чији је циљ да библиотеке широм Србије постану места на којима се грађани могу информисати о Европи и Европској унији.

Оскар Бенедикт, заменик шефа Делегације Европске уније у Репубици Србији, која је донирала књиге, уручујући сертификат професору Александру Јеркову, изразио је уверење да ће ове књиге наћи пут до студената и експерата заинтересованих за проучавање политика Европске уније. Професор Јерков је, захваљујући се на донацији, истакао да је баш Универзитетска библиотека „Светозар Марковић“ право место за овакве књиге и да ће оне, због тога, бити доступне великом броју студената у Београду.

oskar-jerkov

 

Прочитајте вест и на веб сајту Делегације ЕУ.