Манифестација

Изложба илустратора Дејана Мандића „The Art of Zweihänder — Уметност Дворучњака”

У Уметничком центру Универзитетске библиотеке „Светозар Марковић” у Београду 15. октобра у 19 часова биће отворена изложба илустратора Дејана Мандића „The Art of Zweihänder — Уметност Дворучњака”, на којој ће бити представљени радови настали током десетогодишње сарадње са Grim and Perilous Studiom.

Србија и Исланд

Србија и Исланд, иако географски удаљене земље, имају културне и историјске везе које сежу далеко у прошлост.

Промоција књиге НА КРИЛИМА ЈУТРА ауторке Драгане Миловановић

У уторак, 11. априла у 18 часова у Универзитетској библиотеци „Светозар Марковић“ одржаће се промоција књиге НА КРИЛИМА ЈУТРА: филозофско-скулпторски опус споменичке архитектуре Богдана Богдановића, ауторке др арх. Драгане Миловановић. Драгана Миловановић дипломирала је на Архитектонском факултету Универзитета у Београду, где је потом магистрирала и докторирала под менторством професора Богдана Богдановића, а потом блиско сарађивала са њим током израде књиге о којој је реч.

Kartografija i kartofilija u Srbiji 2022.

Старе мапе

Универзитетска библиотека „Светозар Марковић“ и Институт за јавну политику позивају вас на скуп Kартографија и картофилија у Србији 2022.
Скуп ће се одржати у суботу, 14. маја 2022. у 10 часова у Универзитетској библиотеци „Светозар Марковић“, Булевар краља Александра 71, Београд.

Циклус Сакрално и профано: Први сусрет

Позивамо вас на први сусрет у оквиру циклуса Сакрално и профано у Универзитетској библиотеци у УТОРАК 10. 03. 2020. са почетком у 18.00 часова. 
Гости сусрета су Ефимија Тополски, монахиња, иконописац и сликар, и Дејан Вучетић Вуча, бивши фронтмен групе Darkwood Dub и садашњи члан бенда Минилинија, иконописац и сликар.  

Словенска и српска књижевна фантастика

У среду, 29. маја 2019. године у 18.00 часова – тринаести сусрет у циклусу „Словенска и српска књижевна фантастика“ у Галерији Универзитетске библиотеке.  Дејан Ајдачић говори о роману „Ривне/Ровно“ Олександра Ирванцја. Разговор о фантастици списатељице Мине Тодоровић са Тијаном Тропин

Словенска и српска књижевна фантастика

У среду, 22. маја 2019. године у 18.00 часова – дванаести сусрет у циклусу „Словенска и српска књижевна фантастика“ у Галерији Универзитетске библиотеке.  Дејан Ајдачић говори о роману Пољака Јацека Дукаја, а са Савом Дамјановим разговара Василије Милновић.