РАДМИЛА СТОЈАНОВИЋ: 100 година од рођења истакнутог економисте

У Универзитетској библиотеци „Светозар Марковић“ у Београду постављена је изложба радова у част стогодишњице од рођења професора др Радмиле Стојановић.

Објављено:

У Универзитетској библиотеци „Светозар Марковић“ у Београду постављена је изложба радова у част стогодишњице од рођења професора др Радмиле Стојановић. Наслов изложбе гласи: „РАДМИЛА СТОЈАНОВИЋ: 100 година од рођења истакнутог економисте“. Овог великог стручњака из домена економских наука упамтиле су бројне генерације широм некадашње СФР Југославије, а посебно београдски студенти с обзиром на то да је Радмила Стојановић веома дуго предавала на Економском факултету у Београду. Студенти додипломских и последипломских студија, али и бројне колеге у земљи и ван ње, знали су је као професора који је био усредсређен на проблематику економског развоја. Упамћена је као врстан познавалац савремених тенденција у светској привреди.

Изложба о овој изузетној жени и мислиоцу постављена је у холу Универзитетске библиотеке. Изложена грађа укључује објављене књиге Радмиле Стојановић, затим докторате као резултат рада оних кандидата којима је Радмила Стојановић била ментор. Осим тога, изложено је и неколико доктората из непосредне надлежности ове професорке на којима није била ментор него само члан комисије. Изложба укључује и неколико монографских публикација чији су аутори били своједобно студенти Радмиле Стојановић.

Аутор изложбе је мр Весна Жупан, библиотекар-саветник из Универзитетске библиотеке у Београду. Изложба ће бити отворена закључно са 17. мајем 2021. Посетиоце молимо да се придржавају редовних мера заштите од вируса КОВИД-19.

Презентација изложбе

Каталог можете погледати овде