Изложба: О стваралаштву Михајла Пупина у фонду Универзитетске библиотеке

У Универзитетској библиотеци 17. септембра је отворена О стваралаштву Михајла Пупина у фонду Универзитетске библиотеке „Светозар Марковић“, поводом јубилеја 80 година од смрти. Изложба се налази у приземљу библиотеке.

Изложба: О стваралаштву Михајла Пупина

Изложба: О стваралаштву Михајла Пупина

Изложба: О стваралаштву Михајла Пупина

Изложба: О стваралаштву Михајла Пупина

Објављено:

О изложби

Изложба је приређена поводом јубилеја 80 година од смрти Михајла Пупина. Поставка обухвата његове књижевне и научне радове, предговоре, говоре, интервјуе и друге објављене текстове, као и дела посвећена животу и раду овог изузетног човека. Налазиће се у приземљу библиотеке од 17. септембра до 10. октобра 2015. године, што обухвата и Пупинов рођендан 9. октобар.

Ова поставка је почетак програма обележавања Пупиновог јубилеја под покровитељством Министарства културе и информисања Републике Србије. Планиране су трибине које ће се бавити његовим разноврсним делатностима, као и радионице које путем интернета треба да заинтересују кориснике за живот и дело добротвора Универзитетске библиотеке. Трибине прате велику интерактивну изложбу „Пупин“ у Историјском музеју Србије која ће обухватити до сада најобимнији пресек његовог живота и дела и трајаће од 24. септембра 2015. године до 20. фебруара 2016. године. Универзитетска библиотека „Светозар Марковић“ учествује на великој изложби са избором књига из Посебне библиотеке Михајла Пупина која је његов лични поклон библиотеци.

Аутори изложбе

Јелена Ђурђулов, библиотекар саветник у Универзитетској библиотеци „Светозар Марковић“

Весна Шујица, виши библиотекар у Универзитетској библиотеци „Светозар Марковић“