Информација

Награда Марија Илић Агапова додељена др Татјани Брзуловић Станисављевић

Др Татјана Брзуловић Станисављевић, библиотекар саветник, начелник Сектора набавке и обраде Универзитетске библиотеке „Светозар Марковић” у Београду, добитник награде „Марија Илић Агапова“ за 2017. годину.

Знањем против трговине људима

Викимедија Србије, УНИТАС фонд, Црвени Крст Србије и Универзитетска библиотека „Светозар Марковић” обележиће Европски дан борбе против трговине људима радионицом уређивања Википедије на ову тему. Радионица ће се одржати 18. октобра у Универзитетској библиотеци „Светозар Марковић”, од 10 до 15 сати.

Вики-маратон посвећен домаћим научним часописима

У уторак, 26. септембра, од 10 до 13 часова, у сарадњи са Универзитетском библиотеком „Светозар Марковић“ организује се Википедијин уређивачки маратон посвећен домаћим научним часописима.
ТЕРМИНИ ЗА ВИКИ МАРАТОН СУ ПОПУЊЕНИ!

4. Сајам стипендија на Универзитету у Београду

Универзитет у Београду ће и ове године организовати Сајам стипендија у згради Ректората на Студентском тргу у Београду. Сајам ће, као и прошле године, трајати два дана и одржаће се 27. и 28. септембра 2017. године. 

Обавештење: нерадни дани

Обавештавамо кориснике Универзитетске библиотеке „Светозар Марковић“ да ће Библиотека, због ускршњих празника, бити затворена од 14. 4 – 17.4.2017. године.
Библиотека почиње са редовним радом у уторак, 18.4.2017. године.

Обавештење: нерадни дани

Обавештавамо кориснике Универзитетске библиотеке „Светозар Марковић“ да ће Библиотека бити затворена 15. и 16. фебруара због државног празника,  Сретење – Дан државности Србије.

Вера Петровић најбољи библиотекар у Београду

Награда „Марија Илић Агапова“ за најбољег библиотекара у 2016. години уручена је 11. јануара 2017. Вери Петровић, руководиоцу Одељења за матичну делатност Универзитетске библиотеке „Светозар Марковић“ у Београду.

Донација ЕУ Делегације Универзитетској библиотеци

Универзитетска библиотека „Светозар Марковић“ добила је сет од 50 академских издања о јавним политикама Европске уније, чији су издавачи престижни европски универзитети и угледни издавачи, као донацију Делегације Европске уније у Републици Србији.

50 књига о ЕУ донација Универзитетској библиотеци

Београдски сајам књига био је 24. октобра повод за обележавање сарадње Делегације ЕУ са академском заједницом и Универзитетском библиотеком “Светозар Марковић”.
Директору Александру Јеркову уручен је сертификат о донацији Универзитетској библиотеци која је тиме добила 50 академских књига о ЕУ.