Састанак конзерватора и хемичара

У уторак, 05.12.2023. у 11 сати у Универзитетској библиотеци „Светозар Марковић” одржаће се састанак са предавањем др Наташе Димитрић из Библиотеке Матице српске на тему „Протичне јонске течности као нова алтернатива у дезинфекцији папирне библиотечке и архивске грађе“.

Објављено:

 

 

 

Поштованe колеге, конзерватори, хемичари,

Са великим задовољством позивамо вас да присуствујете састанку са предавањем наше гошће, др Наташе Димитрић из Библиотеке Матице српске, на тему „Протичне јонске течности као нова алтернатива у дезинфекцији папирне библиотечке и архивске грађе“. Кроз ово предавање биће предложено побољшање постојећих конзерваторских метода које су прожете нераскидивом сарадњом између уметника (конзерватора) и научника (хемичара).

Предавање  ће се одржати 05.12.2023. у Франкофонском центру Универзитетске библиотеке „Светозар Марковић“ у Београду, са почетком у 11 сати. Ово предавање представља прилику за стицање нових знања из области конзервације библиотечке и архивске грађе, те смо уверени да ће ваше присуство допринети богатству дијалога и размени искуства.

Молимо вас да обавестите и остале колеге у вашим институцијама и потврдите своје присуство на адресу vesnasujica@yahoo.com најкасније до 29.11.2023. како бисмо осигурали одговарајући број места и организовали догађај на најбољи могући начин.