Изложба проф. Бориса Шакића „Слике које причају и свирају“

У уторак, 7. новембра у 19 часова, у Универзитетској библиотеци „Светозар Марковић“ биће отворена изложба проф. Бориса Шакића „Слике које причају и свирају“.

Објављено:

 

 

Позивамо вас да у уторак, 7. новембра у 19 часова, у Универзитетској библиотеци „Светозар Марковић“ присуствујете отварању изложбе проф. Бориса Шакића „Слике које причају и свирају“.

Професор Борис Шакић са канадског Универзитета Макмастер представља своје концептуалне фотографије као екстензију других уметничких дела која описују данашњег човека кроз камеру психологије и психијатрије. Скенирањем QR кода на неким сликама повезују се фотографија и други облици уметности да би тако интегрисани оставили дубљи утисак на посматрача. Примарни циљ изложбе је да се подигне свест публике о духовним стањима која доминирају савременим светом и уједно пробуди жељу да помогнемо мање срећнима од нас.

Посетиоци који би желели да купе неку од изложених слика могу то учинити путем донације Хуманитарној фондацији „Буди хуман“. Новац у минималном износу од 2.000 динара може се донирати на следећи начин: најпре уплатити донацију за лечење неког детета по избору купца фотографије, а затим послати потврду о уплати (screenshot) на имејл  sakic@mcmaster.ca или borissakic@gmail.com. Након тога ће жељена слика у високој резолуцији (TIFF) стићи путем имејла, тако да се може одштампати и урамити по жељи.