Циклус ХРИШЋАНСТВО И ФИЛМ: Трибина МИГРАЦИЈЕ И МИГРАНТИ НА ФИЛМУ

Шеста трибина циклуса ХРИШЋАНСТВО И ФИЛМ у организацији Завода за проучавање културног развитка и Универзитетске библиотеке „Светозар Марковић“  у Београду одржаће се 20. октобра у 19 часова у Универзитетској библиотеци „Светозар Марковић“.

Објављено:

Учесници:

Божидар Павловић

Владимир Коларић

 

МИГРАЦИЈЕ И МИГРАНТИ НА ФИЛМУ је шеста трибина циклуса ХРИШЋАНСТВО И ФИЛМ, у организацији Завода за проучавање културног развитка и Универзитетске библиотеке „Светозар Марковић“  у Београду.

Тема миграција и судбине расељених људи је чест мотив библијске и хришћанске историје, који има значајну улогу у историји спасења, али нуди и озбиљне етичке изазове и импликације. Глобализација и глобални сукоби питање миграција и миграната чине једним од горућих проблема нашег времена, који има значајан одјек и на филму.  То је такође питање на које хришћани и Црква треба да понуде озбиљно теолошки и етички заснован одговор.

 

Божидар Павловић је теолог и вероучитељ, уредник сајта Qui amat, migrat – Ко љуби, креће се, који је посвећен односу православних цркава према актуелној мигрантској кризи.

Владимир Коларић ј етеоретичар културе и уметности, аутор књига „Хришћанство и филм“ и „Хришћанство и уметност“.

Трибина ће се одржати 20. октобра у 19 часова у Универзитетској библиотеци „Светозар Марковић“.