Конференција „Димитрије Митриновић и његово наслеђе“,петак, 28. маја 2021.

У петак 28. маја одржава се конференција са темом „Димитрије Митриновић и његово наслеђе“ у организацији Центра за британске студије Факултета политичких наука у Београду и Англо-српског друштва. Тиме ова два центра покрећу низ скупова на којима би требало да буду обрађене личности које су спајале културе Балкана и Велику Британију.

Објављено:

У петак 28. маја одржава се конференција на тему „Димитрије Митриновић и његово наслеђе“ у организацији Центра за британске студије Факултета политичких наука у Београду и Англо-српског друштва. Тиме ова два центра покрећу низ скупова на којима би требало да буду обрађене личности које су спајале културе Балкана и Велику Британију.

Скуп се одржава на енглеском језику у хибридном формату. На скупу ће учествовати стручњаци/киње из Србије, Велике Британије, Холандије и Италије. У првом панелу говориће се о томе како истраживати Митриновићево наслеђе. Други панел носи наслов  „Митриновић као мислилац и езотерички писац“, а последњи трећи „Митриновић као друштвени активиста и реформатор“. На скупу ће као панелисти/киње говорити Мартин Леви (Martin Levy), Мухарем Баздуљ, проф. Слободан Г. Марковић, проф. Зоран Милутиновић, др Василије Милновић и Драгана Михаиловић, проф. Александар Палавестра, проф. ем. Лујза Пасерини (Luisa Passerini), проф. Немања Радуловић, проф. ем. Ендру Ригби (Andrew Rigby), др Мајк Тajлдесли (Mike Tyldesley),др Гвидо ван Хенгел (Van Hengel). Генерални спонзор скупа је I&F Grupa.

Скуп почиње 28. маја у 11.00 и може да се прати преко линка путем зума:

Тема: конференција “Dimitrije Mitrinovic and his Legacy”

Молим вас притисните линк испод да се придружите вебинару:

https://zoom.us/j/94578037852