Рад Библиотеке у наредном периоду

Књиге ћете, почев од 18. маја, моћи да узмете или вратите уторком и четвртком од 10 до 16 часова. Читаоницу можете користити од понедељка до петка од 10 до 16.30. Коришћење читаонице ограничено је на 20 корисника дневно. Књиге и грађу која вам је потребна за рад у читаоници морате наручити унапред. Број корисника у просторијама је строго ограничен. Овај режим рада важиће до краја месеца маја. Ношење маске и рукавица је обавезно. Док год важи овакав режим рада библиотека неће наплаћивати пенале за прекорачење рока за позајмицу књига што обухвата и кориснике којима је чланство истекло.

Објављено:

Драги корисници,

Библиотека ће, као и до сада, пружати све услуге путем интернета. Уколико вам буде потребно, организоваћемо да библиотекар чија услуга вам је неопходна дође у заказано време у Библиотеку. Уз захтев који нам упутите морате навести образложење. Молим вас да као што сте били обзирни у претходном периоду, тражите оно што вам је заиста неопходно за испите или истраживачки рад.

Захтеви за израду библиографије цитираних радова могу се слати, као и до сада, путем електронског формулара.

Књиге ћете, почев од 18. маја, моћи да узмете или вратите уторком и четвртком од 10 до 16 часова. Уколико у том периоду радите, то нам јавите па ћемо за вас оргнизовати да дођете у друго време. Читаоницу, предузимајући све мере заштите, можете користити од понедељка до петка од 10 до 16.30. Коришћење читаонице ограничено је на 20 корисника дневно. Књиге и грађу која вам је потребна за рад у читаоници морате наручити унапред тако да могу уторком и четвртком да буду донете из депоа. Број корисника у просторијама ће увек бити строго ограничен, а директна комуникација и било какав контакт између корисника у самој згради строго забрањен. Овај режим рада важиће до краја месеца маја. Док год важи овакав режим рада библиотека неће наплаћивати пенале за прекорачење рока за позајмицу књига што обухвата и кориснике којима је чланство истекло.

Да бисте ушли у Билиотеку, морате заштити и себе и нас (ношење маске и рукавица је обавезно). Средства заштите су сада доступна у апотекама, потрудите се. Ми смо свих ових недеља са тешком муком долазили до ових средстава и уколико баш немате и не можете да дођете до њих, ми ћемо вам у изузетним случајевима уступити средства којима располажемо. Молим вас да схватите ситуацију, неодговарајуће понашање и ставове нећемо толерисати.

Знамо да вам се ближе испити, учите а ми ћемо вам помоћи. Докторати и научни радови настају дуго и прекиди су некада поразни, зато смо све време радили да вам помогнемо. Брините о свом раду. Када све ово прође, опет ће истраживачи имати обавезе да покажу своју научну продукцију, бодове, публикације. То не може да се лако надокнади и зато је важно да одржите континуитет. Желимо вам успешан рад и помоћи ћемо вам као и увек.

Срдачно вас поздрављам и желим вам боље дане.

Проф. др Александар Јерков, управник Универзитетске библитеке