Свечано отварање електронске библиотеке афоризама  „Мудрост у Малом“

Свечано отварање електронске библиотеке афоризама „Мудрост у Малом“, коју „Пројекат Растко“ – мрежа електронских библиотека и заједница свечано отвара у уторак, 16. априла 2019. године у 12.00 часова у Галерији Универзитетске библиотеке  „Светозар Марковић“ (Булевар краља Александра 71, на првом спрату).

Објављено:

 

Свечано отварање електронске библиотеке афоризама „Мудрост у Малом“, коју „Пројекат Растко“ – мрежа електронских библиотека и заједница свечано отвара у уторак, 16. априла 2019. године у 12.00 часова у Галерији Универзитетске библиотеке „Светозар Марковић“ (Булевар краља Александра 71, на првом спрату).

У отварању учествују управник Универзитетске библиотеке проф. Александар Јерков, уредници библиотеке афоризама Ђорђе Оташевић и Тамара Лујак, председник мреже „Пројекта Растко“ Зоран Стефановић, у присуству афористичара и пријатеља Универзитетске библиотеке и „Пројекта Растко“.

Главни приложници ове библиотеке су сами афористичари и њихови издавачи. Уредништво библиотеке афоризама чине Ђорђе Оташевић, Тамара Лујак и Дејан Ајдачић. Михаило Стефановић је информатички поставио библиотеку, а ликовно обликовање са карикатуром акробате на жици Николе Оташа (1960–2016) и розетом „Пројекта Растко“ урадио је Ненад Петровић.

Библиотека чини општедоступнoм у електронском виду колекцију афоризама понајвише српских, али шире, и балканских аутора. Међутим „Мудрост у Малом: библиотека афоризама“ неће бити само виртуелна ризница афористичког блага, јер њени творци и уредници желе да ова електронска библиотека буде место за све који траже мудрости у малом, место надахнућа и иницијатива које повезују виртуелне и невиртуелне светове, полазно место за филолошка и културолошка истраживања афоризама, као и место повезивања са афористичарима ван Србије.

Добро дошли!