Џејмс Ват и његово доба у е-окружењу академског библиотекарства Србије

У петак, 23. августа 2019. у 12 часова, у Универзитетској библиотеци „Светозар Марковић“ у Београду, биће отворена изложба под називом „Џејмс Ват и његово доба у е-окружењу академског библиотекарства Србије: 200 година од смрти великана“

Објављено:

 

У петак, 23. августа 2019. у 12 часова, у Универзитетској библиотеци „Светозар Марковић“ у Београду, биће отворена изложба под називом „Џејмс Ват и његово доба у е-окружењу академског библиотекарства Србије: 200 година од смрти великана“. Циљ изложбе је да илуструје доба у коме се одвијала Прва индустријска револуција,као и да се личност и дело Џејмса Вата што више приближе корисницима. На отварању изложбе говориће директор Универзитетске библиотеке „Светозар Марковић“ у Београду, проф. др Александар Јерков, затим проф. др Слободан Котлица, и библиотекар саветник мр Весна Жупан.

 

Заинтересовани ће бити у прилици да погледају и пратећу изложбу о правнику и предузетнику, Пјеру де Бомаршеу који је био познатији као писац позоришних комада. По угледу на његова дела написана су либрета за две веома познате опере: „Севиљски берберин“ композитора Ђоакина Росинија и „Фигарова женидба“ за коју је музику написао Волфганг Амадеус Моцарт. Ауторка обе ове изложбе је Весна Жупан.

Презентација са отварања
Видео снимак отварања изложбе