Универзитетска библиотека на Дану колеџа

Универзитетска библиотека „Светозар Марковић” учествовала је у првом Дану колеџа који су организовали Међународни академски центар – EducationUSA Србија и Амбасада Сједињених Држава у Београду 14. децембра 2014. Некадашњи студенти више од 40 колеџа и универзитета и студијских програма у Америци представили су своја академска искуства средњошколцима и њиховим родитељима.

Амбасадор Кирби на штанду библиотеке / Дан колеџа

Амбасадор Кирби на штанду библиотеке / Дан колеџа

photo

Објављено:

Бесплатно образовање и доживотно учење

Универзитетска библиотека „Светозар Марковић” је у оквиру овог догађаја представила најновија сазнања и препоруке из области доживотног учења, концепт снимљених предавања и бесплатних курсева доступних путем интернета и портал Универзитетске библиотеке „Знање за све“ који нуди снимљена предавања познатих професора са светских универзитета преведена на српски језик. У разговору са посетиоцима закључено је да су овакви извори и начини учења и усавршавања препознати као изузетно корисни и релевантни, а уједно и изузетно занимљиви.

Амбасадор Сједињених Америчких Држава у Београду, господин Мајкл Кирби, је посетио штанд Универзитетске библиотке и показао изузетно интересовање за промотивне активности којима библиотека информише грађане Србије о могућностима за квалитетно бесплатно образовање путем интернета које нуде универзитети из САД. Посебно је наглашен успех промотивне кампање бесплатних образвоних садржаја коју је Библиотека спровела у 26 градова у Србији у оквиру пројекта Министарства културе и информаисања Владе Републике Србије. Изражена је обострана жеља да се сарадња Библиотеке и Амбасаде унапреде и да се омогући промоција квалитетног образовања путем интернета за што шири круг корисника у Србији.