Уметничка изложба

У галерији Уметничког центра излажу се радови афирмисаних уметника, као и радови најталентованијих студената уметности, са идејом промовисања високог уметничког образовања, али и приближавања савременог уметничког стваралаштва студентима београдских факултета, истраживачима и научницима који свакодневно посећују Библиотеку.

Хрвоје Полан – Приче о бесмислу

Позивамо вас да у петак, 2. фебруара 2018. године у 19 часова дођете у Уметнички центар Универзитетске библиотеке „Светозар Марковић“ у Београду, на отварање изложбе „Хрвоје Полан – Приче о бесмислу“.

Субверзивна естетика улице – Призори раскошне стварности

У четвртак, 21. септембра у 19 часова у Универзитетској библиотеци „Светозар Марковић“ биће отворена изложба уз промоцију књиге фотографија “Субверзивна естетика улице – Призори раскошне стварности”.

Отворена изложба цртежа „СТАРТ 3″

Студенти основних и мастер студија сликарства и дизајна костима Академије лепих уметности и мултимедија у Београду приказали су своје радове у среду, 15. јуна, у Уметничком центру Универзитетске библиотеке.

Вече фотографије у Библиотеци

Фотографија Горан Бајић

У петак, 5. децембра у 19.30 часова у Универзитетској библиотеци „Светозар Марковић“ затворена је изложба „Геометрија града –Цирих“ Момира Чавића. Овом приликом група аутора; Александра Лековић, Горан Бајић, Вук Аџић, Лазар Лековић, Момир Чавић, Саша Корни Лазаревић и Зоран Кокановић, представила је своје радове.