Знање за све

Пренос знања, садржаја и програма

Знање за све

Бесплатно квалитетно образовање академског калибра данас је путем интернета доступно свим појединцима који желе да стичу нова знања. Универзитетска библиотека промовише ову добру праксу кроз организовање радионица у јавним и високошколским библиотекама у Србији и региону, у оквиру пројекта који финансира Министарство културе Републике Србије.

Ажурирано:

О пројекту

У оквиру пројекта Универзитетска библиотека „Светозар Марковић“ за мрежу јавних библиотека Србије: пренос знања, садржаја и програма, који финансира Министарство културе и информисања Републике Србије, до краја 2014. године библиотекари Универзитетске библиотеке посетиће 26 градова у Србији и представити најновија сазнања и препоруке из области доживотног учења које данас путем интернета бесплатно нуде престижни светски универзитети и институти, као што су Харвард, МИТ, Беркли, Стенфорд, Јејл, Принстон, универзитети у Токију, Лондону, Копенхагену, и на стотине других академских институција највишег ранга.

Бесплатно квалитетно образовање

Универзитетска библиотека „Светозар Марковић“ промовише концепт бесплатних курсева доступних путем интернет портала Coursera и EdX. Ови портали нуде преко хиљаду курсева из различитих области, као што су: криптографија, теорија игара, историја рок музике, одрживи развој, програмирање, кинески за почетнике, финансије и бројне друге. Ови курсеви сваком полазнику омогућавају да према сопственом избору и времену које му одговара, стекне нова знања највишег квалитета у свега неколико седмица.

Знање за све

Универзитетска библотека креирала је и посебан портал „Знање за све“ који нуди снимљена предавања познатих професора са светских универзитета преведена на српски језик захваљујући Клубу волонтера Универзитетске библиотеке.