Преношење искустава

Програм стручне праксе за запослене у институцијама културе, једне од активности пројекта Министарства културе „Јачање институционалних капацитета и кадровских потенцијала за управљање у области културе“ обезбедиће стипендије…

Објављено:

08. децембар 2009. године

Данас

Аутор: С. БУЈИШИЋ
Рубрика: Култура

Стручна пракса за запослене у институцијама културе

Програм стручне праксе за запослене у институцијама културе, једне од активности пројекта Министарства културе „Јачање институционалних капацитета и кадровских потенцијала за управљање у области културе у Србији“, обезбедиће стипендије које покривају двонедељни радни боравак од 7. до 18. децембра у домаћој институцији културе за 17 одабраних кандидата. Институције домаћини су ЈДП, Битеф Театар, Народна библиотека Србије, Народна библиотека Сомбор, Архив града Београда, Културни центар Београда, Народно позориште, Музеј савремене уметности Војводине, Културни центар Реџ, Центар за културну деконтаминацију, Музеј историје Југославије, Библиотека града Београда и Универзитетска библиотека „Светозар Марковић“.

Главни циљ програма је да се на директан начин омогући преношење знања и искустава домаћих институција и организација у култури онима који имају највише мотива да се даље професионално усавршавају и да успостави сарадњу и размену између организација унутар Србије. На конкурс је пристигло 27 пријава, а Комисија је одабрала 17 кандидата. Поред главног дела програма, односно практичног рада у одабраним институцијама културе, предвиђен је и заједнички део на почетку и на крају двонедељног рада.