Википедија лого

Вики-маратон: Библиотекари заједно на Википедији

Википедија лого

У Универзитетској библиотеци „Светозар Марковић“  24. новембра од 10 до 15 часова одржаће се Вики-маратон: „Библиотекари заједно на Википедији“ у оквиру успешног пројекта „Вики-библиотекар“ у 2015. години.

Објављено:

Трећи Вики-маратон

До сада су организована већ два Вики-маратона: Отворена наука и Уређивачки маратон поводом 150 година од рођења Јована Цвијића. Постављени су чланци везани за те две теме и обогаћена је Википедија Србије квалитетним информацијама и валидним изворима.

На трећем Вики-маратону библиотекари, који су прошли радионице припремања и писања чланака на Википедији Србије, могу слободно  да изаберу теме које их интересују. Каталози и богати фондови библиотека, као и електронски извори информација,  помоћи ће свима да поставе што више тачних и проверених чињеница,  референци и литературе и тиме допринети да Википедија Србије буде поуздан избор у тражењу одговора на питања корисника.

Овај пројекат  добијен је од Викимедија фондације. Поред Универзитетске библиотеке у пројекту учествује и Математички факултет Универзитета у Београду и Викимедија Србије.