Уметничка изложба

У галерији Уметничког центра излажу се радови афирмисаних уметника, као и радови најталентованијих студената уметности, са идејом промовисања високог уметничког образовања, али и приближавања савременог уметничког стваралаштва студентима београдских факултета, истраживачима и научницима који свакодневно посећују Библиотеку.

Изложба илустратора Дејана Мандића „The Art of Zweihänder — Уметност Дворучњака”

У Уметничком центру Универзитетске библиотеке „Светозар Марковић” у Београду 15. октобра у 19 часова биће отворена изложба илустратора Дејана Мандића „The Art of Zweihänder — Уметност Дворучњака”, на којој ће бити представљени радови настали током десетогодишње сарадње са Grim and Perilous Studiom.

Хрвоје Полан – Приче о бесмислу

Позивамо вас да у петак, 2. фебруара 2018. године у 19 часова дођете у Уметнички центар Универзитетске библиотеке „Светозар Марковић“ у Београду, на отварање изложбе „Хрвоје Полан – Приче о бесмислу“.

Субверзивна естетика улице – Призори раскошне стварности

У четвртак, 21. септембра у 19 часова у Универзитетској библиотеци „Светозар Марковић“ биће отворена изложба уз промоцију књиге фотографија “Субверзивна естетика улице – Призори раскошне стварности”.

Отворена изложба цртежа „СТАРТ 3″

Студенти основних и мастер студија сликарства и дизајна костима Академије лепих уметности и мултимедија у Београду приказали су своје радове у среду, 15. јуна, у Уметничком центру Универзитетске библиотеке.