Predavanje

Promocija knjige NA KRILIMA JUTRA autorke Dragane Milovanović

U utorak, 11. aprila u 18 časova u Univerzitetskoj biblioteci „Svetozar Marković“ održaće se promocija knjige NA KRILIMA JUTRA: filozofsko-skulptorski opus spomeničke arhitekture Bogdana Bogdanovića, autorke dr arh. Dragane Milovanović. Dragana Milovanović diplomirala je na Arhitektonskom fakultetu Univerziteta u Beogradu, gde je potom magistrirala i doktorirala pod mentorstvom profesora Bogdana Bogdanovića, a potom blisko sarađivala sa njim tokom izrade knjige o kojoj je reč.

Poziv na radionicu „GRAĐANSKA NAUKA“

Univerzitetska biblioteka „Svetozar Marković“ iz Beograda srdačno Vas poziva na radionice o građanskoj nauci
„Obuka potencijalnih predavača“ i „Učenje kroz praksu“ koje će se održati 16. novembra 2022. u prostorijama Univerzitetske biblioteke „Svetozar Marković“ sa početkom u 10.00 časova.

Poziv na radionicu „GRAĐANSKA NAUKA“

Univerzitetska biblioteka „Svetozar Marković“ iz Beograda srdačno Vas poziva na radionicu
„GRAĐANSKA NAUKA“
24. maja 2022. u prostorijama Univerzitetske biblioteke „Svetozar Marković“ sa početkom u 10:30 časova
Radionica je posvećena građanskoj nauci i organizuje se u okviru projekta Erasmus+: „Podrška građana principima otvorene nauke u visokom obrazovanju u zemljama Jugoistočne Evrope (CeOS_SE)“ – http://ceosse-project.eu/.

Gavril Stefanović Venclović – misteriozni monah i kreativni prevodilac na raskršću epoha

Pogled preko ulice na zgradu Biblioteke

U utorak, 29. 12.2020. u 14h, u Univerzitetskoj biblioteci, održaće se predavanje Gavril Stefanović Venclović – misteriozni monah i kreativni prevodilac na raskršću epoha u okviru ciklusa Hrišćanstvo i izazovi savremenog sveta. O temi će govoriti Milesa Stefanović, naučni saradnik Etnološkog instituta SANU. Ukoliko želite da prisustvujete predavanju pošaljite prijavu na: gavrilovic@ubsm.rs. Broj prisutnih je ograničen.

Ciklus Sakralno i profano: Prvi susret

Pozivamo vas na prvi susret u okviru ciklusa Sakralno i profano u Univerzitetskoj biblioteci u UTORAK 10. 03. 2020. sa početkom u 18.00 časova. 
Gosti susreta su Efimija Topolski, monahinja, ikonopisac i slikar, i Dejan Vučetić Vuča, bivši frontmen grupe Darkwood Dub i sadašnji član benda Minilinija, ikonopisac i slikar.  

Slovenska i srpska književna fantastika

U sredu, 12. juna 2019. godine u 18.00 časova – petnaesti (poslednji) susret u ciklusu „Slovenska i srpska književna fantastika“ u Galeriji Univerzitetske biblioteke. Dejan Ajdačić govori o o Jordanu Radičkovu. Razgovor o fantastici Gorana Skrobonje i Ljiljane Pešikan Ljuštanović.

Slovenska i srpska književna fantastika

U sredu, 5. juna 2019. godine u 18.00 časova – četrnaesti (pretposlednji) susret u ciklusu „Slovenska i srpska književna fantastika“ u Galeriji Univerzitetske biblioteke. Dejan Ajdačić govori o romanu „Ne“ Linor Goralik i Sergeja Kuznjecova. Razgovor o fantastici Aleksandra Novakovića i Tamare Lujak.

Slovenska i srpska književna fantastika

U sredu, 29. maja 2019. godine u 18.00 časova – trinaesti susret u ciklusu „Slovenska i srpska književna fantastika“ u Galeriji Univerzitetske biblioteke.  Dejan Ajdačić govori o romanu „Rivne/Rovno“ Oleksandra Irvancja. Razgovor o fantastici spisateljice Mine Todorović sa Tijanom Tropin

Ciklus: Slovenska i srpska književna fantastika

U sredu, 27. marta 2019. godine u 18.00 časova – peti susret u ciklusu „Slovenska i srpska književna fantastika“ u Galeriji Univerzitetske biblioteke. Razgovor pisca, dramaturga i scenariste Slavena Radovanovića sa Zoranom Stefanovićem.