Позив на радионицу „ГРАЂАНСКА НАУКА“

Универзитетска библиотека „Светозар Марковић“ из Београда срдачно Вас позива на радионицe o грађанској науци
„Обука потенцијалних предавача“ и „Учење кроз праксу“ које ће се одржати 16. новембра 2022. у просторијама Универзитетске библиотеке „Светозар Марковић“ са почетком у 10.00 часова.

Објављено:

Универзитетска библиотека „Светозар Марковић“ из Београда срдачно Вас позива на радионицe o грађанској науци „Обука потенцијалних предавача“ и „Учење кроз праксу“ које ће се одржати 16. новембра 2022. у просторијама Универзитетске библиотеке „Светозар Марковић“ са почетком у 10.00 часова.
Радионица је посвећена грађанској науци и организује  се у оквиру пројекта Erasmus+:  „Подршка грађана принципима отворене науке у високом образовању у земљама Југоисточне Европе (CeOS_SE)“ – https://ceosse-project.eu/.
Организатор радионице је Универзитетска библиотека „Светозар Марковић“ у Београду као један од партнера у Erasmus+ пројекту CeOS_SE који координира Асоцијација европских истраживачких библиотека – LIBER (Ligue des Bibliothèques Européennes de Recherche – Association of European Research Libraries), а финансира Европска унија у периоду 01.01.2022 – 31.12.2024.
Фокус радионица је подизање нивоа знања о грађанској науци (Citizen Science) и улози академских и јавних библиотека у подршци грађанској и отвореној науци.
У оквиру радионице о грађанској науци посебно ће бити изложене теме о обуци потенцијалних предавача о концепту грађанске науке и о учењу о тој теми кроз примере добре праксе. Предавачи на радионици су библиотекари из Универзитетске библиотеке „Светозар Марковић“.
Догађај је отворен за све заинтересоване грађане, библиотекаре, истраживаче и студенте. Програм можете видети овде.
Презентацију можете да погледате овде.