Big Data and Cyber Security

Предавање „Big Data and Cyber Security“

Big Data and Cyber Security

У Универзитетској библиотеци одржано је 24. септембра предавање са темом „Big Data and Cyber Security“. Предавачи су били Бранко Приметица (EGlobalTech) и Ана Бадер (International Cybersecurity Dialogue), а догађај је организован у сарадњи са Амбасадом Сједињених Америчких Држава.

Објављено:

Шта је концепт Big Data?

О томе шта је концепт Big Data, зашто је важан за приватни и јавни сектор и како може помоћи у сузбијању савремених сајбер претњи, говориће:

– Бранко Приметица, заменик директора компаније „EGlobalTech“ и

– Ана Бадер, оснивач корпорације „International Cybersecurity Dialogue“

Big Data је термин који означава велику количину необрађених и неструктуираних дигиталних података, који долазе из различитих извора и који се не могу анализирати уз помоћ традиционалних техника и алата. За њихову употребу, чување и управљање, потребни су савремени специјализовани софтвери.

Данас, приватни и јавни сектор у великој мери зависе од тога колико брзо и квалитетно могу да обраде велике количине података и искористе их за унапређење свог пословања и рада. Будући од великог значаја за даљи развој привреде и друштва, Big Data концепт је постао један од основних елемената у борби против савремених сајбер напада.

Агенда

12:00 Поздравна реч, проф. др Александар Јерков, управник Универзитетске библиотеке

12:10 Сајбер безбедност – преглед и будући трендови, Бранко Приметица, заменик директора компаније „EGlobalTech“

12.35 Велики подаци, приватност и сајбер безбедност, Ана Бадер, оснивач корпорације „International Cybersecurity Dialogue“

13:00 Дискусија