Професор Кески (САД): Биоинформатика

Професор Џон Расел Кески из Сједињених Америчких Држава гостовао је у Универзитетској библиотеци „Светозар Марковић“ где је 23. децембра одржао предавање „Биоинформатика: коришћење програма за анализу научних података из области медицине“.

Објављено:

О предавачу

Џон Расел Кески рођен је у Батон Ружу у Луизијани. Завршио је основне студије Историје и позоришта у Тенесију, након чега је похађао Универзитет у Флориди где је студирао биологију и био запослен у компанији Аппле као предавач и техничар. Докторске студије из области биомедицине уписао је 2010. године, и придружио се Лабораторији Емберс ради проучавања Borrelia burgdorferi у Тјулен националном истраживачком центру. Како би олакшао анализу Borrelia burgdorferi, креирао је апликацију за бројање ћелија која је доступна у Apple продавници, као и претраживу базу података о Borrelia burgdorferi геному.

Успешно је одбранио дисертацију „Phenotypic Alterations in Borrelia burgdorfer and Implications for the Persister Cell Hypothesis” у новембру 2014. године.
Бави се статистичким анализама и аутор је дела објављених у „Immunomodulatory effects of tick saliva on dermal cells exposed to Borrelia burgdorferi, the agent of Lyme disease“.