WikiLive 2016

Универзитетска библиотека “Светозар Марковић” и Институт техничких наука САНУ учествују на конфренцији „WikiLive 2016“ 14. и 15. маја у Стартит центру, Савска 5, Београд.

Објављено:

WikiLive 2016

Универзитетска библиотека “Светозар Марковић” и Институт техничких наука САНУ учествују на конференцији WikiLive 2016″ 14. и 15. маја у Стартит центру, Савска 5, Београд.

Викимедија Србије организује другу по реду локалну конференцију Википедијанаца, са циљем окупљања и упознавања уредника Википедије, као и свих оних који желе да подрже идеју о једнаком приступу знању и образовању. Учесници конференције имаће прилику да се кроз дводневни програм упознају са другим добровољцима који развијају највећу онлајн слободну енциклопедију.

Универзитетска библиотека “Светозар Марковић” учествује са предавањем Александре Поповић: „Вики-библиотекар – искуства и резултати пројекта“ у суботу 14. маја. У недељу је предвиђена сесија „Библиотечка четврт – Вики-библиотекари – панел дискусија“  на којој учествују Игор Живановић (библиотекар-информатор Одељења за каталошке информације Универзитетске библиотеке “Светозар Марковић”), Милица Шевкушић (виши дипломирани библиотекар Института техничких наука САНУ) и Милица Вучетић, дугогодишњи Википедијанац (дипломирани библиотекар). Више о програму на следећем линку: https://goo.gl/Aq60Lj

WikiLive_2016_logo