Недеља отвореног приступа 2014.

У организацији Универзитетске библиотеке „Светозар Марковић“ и партнерских институција 22-24. октобра 2014. године у оквиру Међународне недеље отвореног приступа организован је низ активности у циљу промоције принципа отвореног приступа научним информацијама.

Објављено:

Активности

У среду, 22.10.2014. професор Тери Плам је представио пројекат „Digital Curriculum Lab“ након чега је одржан округли сто са темом дигитализације и отвореног приступа.

Наредног дана, 23.10.2014. Иво Григоров говорио је о коришћењу отворене науке у истраживању, добијању сталног запослења и фандрејзингу.

У петак, 24.10.2014. додељена су признања „Архонти отвореног приступа Универзитета у Београду“. Добитници признања у 2014. су Мирјана Нешић (Београдска политехника), Игор Попов (Кан Академија) и Марија Шеган (Математички институт, САНУ).

Почасна звања се додељују истакнутим појединцима који су у претходном периоду демонстрирали највиши степен професионалног капацитета, а за које Универзитетска библиотека процењује да ће се у будућности определити да у још већој мери буду промотери принципа отвореног приступа научним информацијама.