Изложбa 1300 монографија Задужбине Андрејевић

Изложбa 1300 монографија Задужбине Андрејевић је приређена у изложбеном простору поводом 18. септембра, Дана Задужбине Андрејевић у години у којој је Задужбина остала без једног од својих оснивача, др Косте Андрејевића, њему у част и спомен.

Објављено:

Руководећи се чињеницом да је најтеже јавности представити прво верификовано научно дело – магистарску тезу, докторску дисертацију, специјалистички рад или научну студију, професори др Душанка и др Коста Андрејевић основали су 1994. године Задужбину Андрејевић управо ради пружања систематске и трајне подршке и помоћи перспективним научницима. Од 2009. године подршка се пружа ауторима најбољих мастер радова, а од 2012. обраћа  пажњу и на најбоље матурске радове – будући научни подмладак.

Два пута годишње, у мају и новембру, Задужбина расписује конкурсе за објављивање приређених докторских дисертација, магистарских теза, специјалистичких радова и научних студија и мастер радова. Докторски радови објављују се у библиотеци Dissertatio, магистарске тезе у библиотеци Academia, специјалистички радови у библиотеци Specialis, а мастер радови у библиотеци Initium. Радови могу бити из свих научних области и дисциплина. Право предлагања имају САНУ, струковне академије наука, универзитети, факултети, друге високошколске установе, научна друштва, институти, научне јединице, предузећа, установе, војне установе, друштвене и друге организације, физичка и правна лица, задужбинари и аутори.

Издања Задужбине се од 18. Септембра до краја октобра могу купити и наручити са попустом од 50% у Задужбини Андрејевић, Београд, Држићева 11, на тел. 011 2401 045, 2403 820, мејл zandrejevic@gmail.com и преко мрежне странице www.zandrejevic.rs