Изложба „Камен у архитектури и уметност“

У галерији Уметничког центра Универзитетске библиотеке „Светозар Марковић“ 18. фебруара 2016. отворена је четврта међународна изложба „Камен у архитектури и уметност“ са циљем да окупи институције и појединце из области, архитектуре, дизајна, ликовне и примењене уметности и све друге који у свом стваралаштву користе камен да помоћу њега или у њему материјализују своју духовност.

Објављено:

У галерији Уметничког центра Универзитетске библиотеке „Светозар Марковић“ отворена је четврта међународна изложба „Камен у архитектури и уметност“ са циљем да окупи институције и појединце из области, архитектуре, дизајна, ликовне и примењене уметности и све друге који у свом стваралаштву користе камен да помоћу њега или у њему материјализују своју духовност. Тематски, изложба је подељена у три области: архитектура и дизајн у камену, камени мозаици, скулптуре у камену

Организатори: Удружења „Камена Колонија“ и „Камен Србије“ из Београда у сарадњи са УЛУС-ом, Архитектонским факултетом Београд, Факултетом примењених уметности Београд, Удружењем архитеката Србије и Атељеом Lazall Београд.

_DSC0998 _DSC1002 _DSC0996 _DSC0989 _DSC0991