Вики-маратон посвећен домаћим научним часописима

У уторак, 26. септембра, од 10 до 13 часова, у сарадњи са Универзитетском библиотеком „Светозар Марковић“ организује се Википедијин уређивачки маратон посвећен домаћим научним часописима.
ТЕРМИНИ ЗА ВИКИ МАРАТОН СУ ПОПУЊЕНИ!

Објављено:

У уторак, 26. септембра, од 10 до 13 часова, у Универзитетској библиотеци „Светозар Марковић“ организује  се Википедијин уређивачки маратон посвећен домаћим научним часописима. Идеја је да представници часописа сами припреме текстове (пре свега на српском, а ако желе, и на другим језицима) о својим часописима и да их током радионице уз помоћ библиотекара који учествују у пројекту Вики-библиотекар поставе на Википедију.

Пројекат Вики-библиотекар реализује Универзитетска библиотека „Светозар Марковић“ у Београду у сарадњи са Математичким факултетом Универзитета у Београду, Викимедијом Србије и Институтом техничких наука САНУ.

Услед ограниченог броја места (16 полазника) молимо редакције које желе да се укључе у ову акцију да обавезно пошаљу своју пријаву на адресу popovic@unilib.rs

Током 2016. године су одржане 3 успешне радионице за уреднике домаћих научних часописа и постављени су квалитетни чланци на Википедији на српском.

Детаљи места одржавања: Едукациони центар, други спрат, Универзитетска библиотека „Светозар Марковић“, Булевар краља Александра 71.

Контакт особа из Универзитетске библиотеке: Александра Поповић (email: popovic@unilib.rs), телефон: 3370 160, начелник Сектора за научне информације и развој.

ТЕРМИНИ ЗА ВИКИ МАРАТОН СУ ПОПУЊЕНИ!