Vesti

„Sećanje na Hildu Dajč“ 2023

  • 25. april 2023.
  • Vesti
  • komentara

Dobitnike priznanja „Sećanje na Hildu Dajč“ za 2023. godinu odabraće žiri koji, prema pravilniku, sačinjavaju: – Predsednica Upravnog odbora za dodelu priznanja – Predstavnici prošlogodišnjih dobitnika priznanja, i, po pozivu: – dr Milena Dragičević Šešić, prof. emeritus Fakulteta dramskih umetnosti, i – Brankica Janković, poverenica za zaštitu ravnopravnosti Podsećamo, priznanje „Sećanje na Hildu Dajč“ se […]

Promocija knjige NA KRILIMA JUTRA autorke Dragane Milovanović

U utorak, 11. aprila u 18 časova u Univerzitetskoj biblioteci „Svetozar Marković“ održaće se promocija knjige NA KRILIMA JUTRA: filozofsko-skulptorski opus spomeničke arhitekture Bogdana Bogdanovića, autorke dr arh. Dragane Milovanović. Dragana Milovanović diplomirala je na Arhitektonskom fakultetu Univerziteta u Beogradu, gde je potom magistrirala i doktorirala pod mentorstvom profesora Bogdana Bogdanovića, a potom blisko sarađivala sa njim tokom izrade knjige o kojoj je reč.

Izložba „Od inspiracije do destrukcije“

Posle postavke u UK Parobrod, izložba posvećena velikim ljubavima slavnih književnika i filozofa preselila se u Univerzitetsku biblioteku “Svetozar Marković” gde će biti otvorena do 7. aprila.

IZLOŽBA O JOZEFU ŠUMPETERU

U Univerzitetskoj biblioteci “Svetozar Marković“ u Beogradu priređena je izložba na temu „Jozef Šumpeter u e-okruženju akademskog bibliotekarstva Srbije“. Ova izložba je postavljena povodom 140 godina od rođenja čuvenog ekonomiste, Jozefa A. Šumpetera (1883 – 1950)

Radno vreme u toku predstojećih praznika

Obaveštavamo vas da biblioteka neće raditi u sredu, 15. februara i u četvrtak, 16. februara 2023. zbog obeležavanja Dana državnosti Srbije i Dana ustavnosti Srbije. Biblioteka nastavlja sa radom po ustaljenom radnom vremenu od petka, 17. februara 2023.

Izložba Jozef Šumpeter

Pozivamo vas da prisustvujete otvaranju izložbe koja se odnosi na život i delo velikog ekonomiste Jozefa Šumpetera (1883–1950) koje će se održati u četvrtak, 9. februara u 13 časova u Frankofonom centru na drugom spratu.