Циклус ХРИШЋАНСТВО И ФИЛМ Трибина АПОКАЛИПСА НА ФИЛМУ

У четвртак 31. марта у 19 часова у Универзитетској библиотеци у Београду одржаће се прва трибина циклуса ХРИШЋАНСТВО И ФИЛМ под називом АПОКАЛИПСА НА ФИЛМУ. Трибину организују Завод за проучавање културног развитка и Универзитетска библиотека „Светозар Марковић“ у Београду. Говорници на трибини су Сергеј Беук, протестантски теолог, комуниколог и писац и Владимир Коларић, теоретичар културе и уметности, писац и преводилац.

Објављено:

 31. март у 19 часова, Универзитетска библиотека у Београду

Учесници:

Сергеј Беук

Владимир Коларић

 

АПОКАЛИПСА НА ФИЛМУ је прва трибина циклуса ХРИШЋАНСТВО И ФИЛМ, у организацији Завода за проучавање културног развитка и Универзитетске библиотеке „Светозар Марковић“  у Београду.

У оквиру разговора „Апокалипса на филму“ публици ћемо представити најшири дијапазон филмова који се баве проблемом краја цивилизације од познатих холивудских хитова (Дубоки удар, Рат светова, Матрикс), преко библијских филмова (Бен Хур, Десет божијих заповести, Принц Египта) који се обраћају најширој публици, па до директно хришћанских филмова (Апокалипса I – IV, Остављени, Други Христов долазак), чија су циљна група већ формирани верници. Намера нам је да нагласимо  сценаристичко-продукцијске особености наведених филмова, са посебним освртом на хришћанску филмску продукцију која код нас још није довољно препозната и истражена. 

 

Сергеј Беук је протестантски теолог, комуниколог и писац, аутор неколико десетина научних и стручних радова из домена религиологије и савремене теологије, као и две теолошке монографије. Програмски је уредник Дома омладине Београда.

 

Владимир Коларић је теоретичар културе и уметности, писац и преводилац. Организатор истраживања у Заводу за проучавање културног развитка и доцент на Високој школи за комуникације у Београду. Аутор књига „Хришћанство и филм“ и „Хришћанство и уметност“.