Поглед преко улице на зграду Библиотеке

ХРИШЋАНСТВО И СПАЉИВАЊЕ МРТВИХ; РАЗВОЈ МОДЕРНЕ КРЕМАЦИЈЕ ОД 18. ВЕКА У

Поглед преко улице на зграду Библиотеке

У петак, 27.11. у 16h, у Универзитетској библиотеци одржаће се предавање Хришћанство и спаљивање мртвих; Развој модерне кремације од 18. века у оквиру циклуса Хришћанство и изазови савременог света. О теми ће говорити Др Александра Павићевић. Због тренутне епидемиолошке ситуације, број присутних посетилаца је ограничен на 10 (захтев пошаљете на имејл адресу: gavrilovic@ubsm.rs).

Објављено:

У  петак, 27. новембра 2020. у 16h, у Универзитетској библиотеци „Светозар Марковић“, одржаће се предавање Хришћанство и спаљивање мртвих; Развој модерне кремације од 18. века у оквиру циклуса Хришћанство и изазови савременог света чији је аутор Ромило Александар Кнежевић. О теми ће говорити Др Александра Павићевић, етнолог и антрополог, научни саветник у Етнографском институту Српске академије наука и уметности.

Због тренутне епидемиолошке ситуације, број присутних посетилаца је ограничен на 10. Уколико сте заинтересовани да присуствујете, неопходно је да свој захтев пошаљете на имејл адресу: gavrilovic@ubsm.rs. Сви који добију потврде моћи ће да присуствују предавању у просторијама Библиотеке, док ће остали бити у прилици да предавање слушају на youtube каналу. Хвала на разумевању!