Век српске авангарде: тринаести сусрет

Позивамо вас на тринаести сусрет у оквиру циклуса предавања и разговора ВЕК СРПСКЕ АВАНГАРДЕ у Универзитетској библиотеци у четвртак 12.12.2019. са почетком у 18.00. Говоре:

Проф. др Дејан Ајдачић – о стваралаштву Монија де Булија и разговарају

Љубомир Кљакић и Зоран Стефановић – о неоавангардном стрипу.

Објављено:

Позивамо вас на тринаести сусрет у оквиру циклуса предавања и разговора ВЕК СРПСКЕ АВАНГАРДЕ у Универзитетској библиотеци у четвртак 12.12.2019. са почетком у 18.00.

Говоре:

Проф. др Дејан Ајдачић – о стваралаштву Монија де Булија и разговарају

Љубомир Кљакић и Зоран Стефановић – о неоавангардном стрипу.

На тринаестом сусрету у оквиру циклуса биће речи о интердисциплинарном стваралаштву Монија де Булија. О томе ће говорити наш угледни слависта, уредник „Пројекта Растко“ и коаутор читавог овог циклуса Проф. др Дејан Ајдачић, који је овом приликом допутовао из Гдањска, где предаје као гостујући професор.

Након тога ће уследити разговор о неоавангардном стрипу и утицају авангарде на стрип, о чему ће говорити Љубомир Кљакић, политиколог, социолог, антрополог, истраживач и писац, који је био издавач и уредник неких од најважнијих редакција и издавачких кућа у новијој историји. Са њим ће разговарати, сарадник овог циклуса, оснивач „Пројекта Растко“ и изузетан познавалац стрипа Зоран Стефановић.

Видимо се у четвртак у 18.00!

С поштовањем,

др Василије Милновић