Vek srpske avangarde: jedanaesti susret

Позивамо вас на једанаести сусрет у оквиру циклуса предавања и разговора ВЕК СРПСКЕ АВАНГАРДЕ у Универзитетској библиотеци у четвртак 28.11.2019. са почетком у 18 часова. Говоре: проф. др Александар Јерков –о стваралаштву Милоша Црњанског, и Снежана Савкић разговара са проф. др Савом Дамјановом – о његовом стваралаштву.

Објављено:

Позивамо вас на једанаести сусрет у оквиру циклуса предавања и разговора ВЕК СРПСКЕ АВАНГАРДЕ у Универзитетској библиотеци у четвртак 28.11.2019. са почетком у 18 часова.

Говоре:

проф. др Александар Јерков – о стваралаштву Милоша Црњанског и

Разговор са уметником: Снежана Савкић разговара са проф. др Савом Дамјановом – о његовом стваралаштву.

На једанаестом сусрету у оквиру циклуса биће речи о стваралаштву Милоша Црњанског у контексту српске авангарде. О томе ће говорити наш угледни историчар и теоретичар књижевности, професор Филолошког факултета и директор Универзитетске библиотеке проф. др Александар Јерков.

Након тога, о делу Саве Дамјанова, професора, писца, историчара књижевности, делу инспирисаном у великој мери историјском и новом авангардом, чији је интегрални део, говориће сам уметник кроз разговор са књижевном критичарком Снежаном Савкић.

Видимо се у четвртак у 18.00!

С поштовањем,

организатори циклуса