Радионица о иновацијама у академској комуникацији

Са задовољством вас позивамо да се пријавите на радионицу о иновацијама у академској комуникацији коју организују ЦЕРН и Универзитет у Женеви (OAI11 – The CERN-UNIGE Workshop on Innovations in Scholarly Communication) која ће се одржати од 19. до 21. јуна 2019. на Универзитету у Женеви. Тема овогодишње радионице је „Отворена наука – утицај и потенцијал као покретачи великих промена“.

Објављено:

Радионице које припадају Иницијативи за отворене архиве (енгл. Open Archives Initiativeсу својеврсни састанци на тему отвореног приступа и отворене науке који се у току године одржавају у Европи са циљем да окупе све стејкхолдере у ланцу академске комуникације како би размотрили најновија открића и установили нове правце развоја у овој области.

Све информације о радионици доступне су на сајту https://indico.cern.ch/event/786048/, а за радионицу се можете регистровати путем следећег линка https://indico.cern.ch/event/786048/registrations/47972/.

У оквиру радионице одржаће се и постер сесија, а позив за предлоге је отворен до 18. априла. Све информације можете наћи на https://indico.cern.ch/event/786048/abstracts/.

Главни говорници биће професор Бернар Рентије који ће говорити о процесима евалуације у отвореној науци и др Жан Клод Бургелман који ће затворити ову тродневну радионицу представљајући рад „Отворена наука: шта је до сада урађено у вези са ЕУ праксом а шта још треба да се уради“. Уводна сесија замишљена је као радионица, а имате могућност за изаберете једну од понуђених шест.

За сва додатна питања можете се обратити др Пол Ајрису путем мејла p.ayris@ucl.ac.uk.

Ову прилику користимо да Вас обавестимо да је Универзитетска библиотека „Светозар Марковић“ превела „Сан Франциско декларацију за евалуацију истраживања“, која треба да побољша услове оцењивања научног рада. Текст Декларације доступан је на следећем линку https://docs.google.com/document/d/1_B7qcysU9tEMTsCByZYv59cOsslnFqUYGbCtosKwtw0/edit

Позивамо заинтересоване из свих академских дисциплина да својим именом подрже ову декларацију https://sfdora.org/sign/.