Радионица за коричење

Потписан Национални оквир за дигитализацију периодичних издања у Републици Србији

Радионица за коричење

У просторијама Министарства културе и информисања Републике Србије данас, 14. новембра у 12 часова потписан је Национални оквир за дигитализацију периодичних издања у Републици Србији, који представља основу за унапређење процеса дигитализације у култури.

Објављено:

Данас, 14. новембра у 12 часова у просторијама Министарства културе и информисања Републике Србије потписан је Национални оквир за дигитализацију периодичних издања у Републици Србији.  

Национални оквир су потписали Александар Гајовић, државни секретар у Министарству културе и информисања Републике Србије, Андрија Јоргић, директор Новинско – издавачког предузећа компаније Борба,  Весна Стевановић, заменик управника Народне библиотеке Србије, Александар Јерков, управник Универзитетске библиотеке „Светозар Марковић”, Новка Шокица Шуваковић, заменик управника Библиотеке Матице Српске и Јасмина Нинков, директор Библиотеке града Београда.

Национални оквир за дигитализацију периодичних издања у Републици Србији je документ који представља основу за унапређење процеса дигитализације у култури, како би се овај процес обавио на што ефикаснији и сврсисходнији начин, а културно наслеђе и савремено стваралаштво Републике Србије презентовало најширој публици.