Библиотеке, архиви и култура сећања у савременој едукацији о Холокаусту

Универзитетска библиотека „Светозар Марковић“ вас позива на семинар „Библиотеке, архиви и култура сећања у савременој едукацији о Холокаусту“, који ће се одржати у понедељак 23. априла, са почетком у 11.00, у галерији Уметничког центра.

Објављено:

У оквиру дугорочног плана ангажовања библиотека и архива широм Србије у образовању о Холокаусту и о другим злочинима и догађајима везаним за историју Другог светског рата, као и укључивања у међународне мреже и пројекте на пољу образовања и комеморације, Универзитетска библиотека овај семинар остварује у сарадњи са независном мрежом Тераформинг, Међународном службом тражења (International Tracing Service ITC) и Међународном школом за студије Холокауста Јад Вашем из Јерусалима.

На семинару ће своја предавања одржати еминентни светски стручњаци: Др Нама Шик, историчар, директор одељења за електронско учење у Међународној школи за студије Холокауста у Јад Вашему, Јерусалим, Израел и Др Аким Јах, историчар, Међународна служба тражења, Бад Аролсен, Немачка. Др Јах ће након предавања одржати и стручну радионицу за библиотекаре и архиваре за коју се можете пријавити путем електронске поште на адресу: sandra@terraforming.org.

Истовремено, позивамо вас да истог дана посетите изложбу Јад Вашема „Како је то људски било могуће – општи преглед Холокауста у Европи“, која ће бити постављена у галерији Уметничког центра Универзитетске библиотеке.

Више детаља о предавањима и радионици можете пронаћи овде.

Видимо се у Универзитетској библиотеци!