Радионица за писање апстракaта у Америчком кутку

Позивамо Вас на радионицу за писање апстраката која се одржава 8. јуна 2017. у 18 часова у Америчком кутку u Београду, Македонска 22/I.

Објављено:

Ова двочасовна радионица на енглеском језику осмишљена је да помогне унапређењу вештина постдипломаца и научних истраживача, којима енглески није матерњи језик, у писању апстраката.

Апстракт заузима значајно место у презентацијама, мастер радовима, докторским дисертацијама, саопштењима са конференција и др. Квалитет апстракта може утицати на даље интересовање за ваше рад. Др Јелена Рудић ће вас упутити на детаље који ће вам помоћи у писању квалитетног апстракта, укључујући граматику и избор ефектног наслова.

Учесници могу донети недовршене пројекте на којима тренутно раде како би на свом пројекту вежбали писање апстракта.

Молимо вас да своје присуство потврдите на beograd@americancorners.rs.

Др Јелена Рунић је професор на Универзитету Џонс Хопкинс (САД), где на Институту Пибоди руководи Програмом енглеског као страног. Рунић је прво завршила Јуниор Фацултy Девелопмент Програм на Универзитету у Индијани (САД), на који је отишла преко Америчког савета за међународно образовање у Београду. Потом је докторирала лингвистику на Универзитету у Конектикету (САД). Области истраживања којима се Рунић бави припадају и теоријској и примењеној лингвистици. У теоријској лингвистици бави се морфосинтаксом словенских, романских, балканских и источноазијских језика, проучавајући, између осталог, клитике, “нултне аргументе” и одређеност. На подручју примењене лингвистике бави се граматичким грешкама које у писању праве студенти којима енглески није матерњи језик. Такође се бави контрастивном реториком, изучавајући писање “о себи” између Истока и Запада. Рунић предаје говорницима којима енглески није матерњи од 1995. године у Србији и Сједнијеним Државама. Поред енглеског као страног, предавала је општу лингвистику, као и румунски, босански/хрватски/српски на Универзитету у Београду, Универзитету у Индијани и Универзитету у Конектикету.

FROM PHYSICS TO MUSIC