Вести

Изложба: Отргнут од заборава академик проф. др Радослав М. Грујић

У Универзитетској библиотеци „Светозар Марковић“ у Београду у четвртак, 8. 6. 2023. године у 13.00 часова отвара се изложба посвећена животу и делу академика Радослава Грујића.
Аутори изложбе су Игор Живановић, Милутин Шаховић, Никола Крсмановић. 

Округли сто „Култура сећања – медицина, биоетика, нацизам, етика у библиотекарству“ одржаће се 9. и 24. маја 2023. године у холу на спрату Библиотеке, са почетком у 13 часова.

Округли сто „Култура сећања – медицина, биоетика, нацизам, етика у библиотекарству“

„Sećanje na Hildu Dajč“ 2023

  • 25. април 2023.
  • Вести
  • коментара

Dobitnike priznanja „Sećanje na Hildu Dajč“ za 2023. godinu odabraće žiri koji, prema pravilniku, sačinjavaju: – Predsednica Upravnog odbora za dodelu priznanja – Predstavnici prošlogodišnjih dobitnika priznanja, i, po pozivu: – dr Milena Dragičević Šešić, prof. emeritus Fakulteta dramskih umetnosti, i – Brankica Janković, poverenica za zaštitu ravnopravnosti Podsećamo, priznanje „Sećanje na Hildu Dajč“ se […]

Промоција књиге НА КРИЛИМА ЈУТРА ауторке Драгане Миловановић

У уторак, 11. априла у 18 часова у Универзитетској библиотеци „Светозар Марковић“ одржаће се промоција књиге НА КРИЛИМА ЈУТРА: филозофско-скулпторски опус споменичке архитектуре Богдана Богдановића, ауторке др арх. Драгане Миловановић. Драгана Миловановић дипломирала је на Архитектонском факултету Универзитета у Београду, где је потом магистрирала и докторирала под менторством професора Богдана Богдановића, а потом блиско сарађивала са њим током израде књиге о којој је реч.

Изложба „Од инспирације до деструкције“

После поставке у УК Пароброд, изложба посвећена великим љубавимa славних књижевника и филозофа преселила се у Универзитетску библиотеку “Светозар Марковић” гдe ће бити oтвoрeнa дo 7. aприлa.

ИЗЛОЖБА О ЈОЗЕФУ ШУМПЕТЕРУ

У Универзитетској библиотеци “Светозар Марковић“ у Београду приређена је изложба на тему „Јозеф Шумпетер у е-окружењу академског библиотекарства Србије“. Ова изложба је постављена поводом 140 година од рођења чувеног економисте, Јозефа А. Шумпетера (1883 – 1950)