Вести

Обавештење

Узајамни каталог

Обавештавамо кориснике да ће 24. марта 2017. године у времену од 8 до 12 сати, због инсталације нове програмске опреме, претрага локалног каталога, као и позајмица публикација бити отежана, а у једном периоду и онемогућена. Хвала на разумевању.

Πάθη: Језик и филозофија емоција

emocije-fb
  • 15. март 2017.
  • Вести
  • коментара

Позивамо вас на радионицу Πάθη: Језик и филозофија емоција која се одржава у Универзитеској библиотеци „Светозар Марковић“ у Франкофоном центру 16. и 17. марта 2017. Главни циљ дводневне радионице јесте да се продискутују актуелна истраживања о емоцијама у класичној старини и касније, истраживања која у последњих неколико деценија представљају најузбудљивију и најживљу област у хуманистичким наукама.

УТИЦАЈ ЛУТЕРА И ПРОТЕСТАНТИЗМА НА ЈЕЗИЧКЕ РЕФОРМЕ У НЕМАЧКОЈ И СРБИЈИ

Öèôðîâàÿ ðåïðîäóêöèÿ íàõîäèòñÿ â èíòåðíåò-ìóçåå gallerix.ru

Поводом обележавања Петстогодишњице Реформације у среду, 15. марта са почетком у 17 часова у свечаном холу Универзитетске библиотеке „Светозар Марковић“ одржана су два предавања на тему реформе језика. Предавања су држали др Рајнер Карл Погарел и др Драгана Грбић. У оквиру ове манифестације затворена је и изложба „Историја срског језика и писма“ чија је ауторка мр Дајана Ђедовић.

Обавештење: нерадни дани

countdown-clock

Обавештавамо кориснике Универзитетске библиотеке „Светозар Марковић“ да ће Библиотека бити затворена 15. и 16. фебруара због државног празника,  Сретење – Дан државности Србије.

Презентација о софтверима за проверу оригиналности докумената

skin04c.velika

У четвртак, 9. фебруара 2017. године у 15 часова, у холу на спрату Библиотеке, Гоа Борек из компаније Turitin ће одржати кратку презентацију о софтверима за проверу оригиналности докумената и превенцију плагијаризма.

Нови хоризонти процеса дигитализације у Србији

endangered archives
  • 19. јануар 2017.
  • Вести
  • коментара

Универзитетска библиотека „Светозар Марковић“ организовала је стручну конференцију „Нови хоризонти процеса дигитализације у Србији“ у понедељак 23. јануара 2017. године у свечаном холу Библиотеке.

Википедија обележава 16. рођендан

viki

Википедија, највећа онлајн енциклопедија, 16. јануара обележава 16 година од настанка. Викимедија Србије ће прославити ову годишњицу у понедељак, 16. јануара, у 18 сати, у Универзитетској библиотеци „Светозар Марковић”.

Вера Петровић најбољи библиотекар у Београду

1101_biblioteka_petrovich

Награда „Марија Илић Агапова“ за најбољег библиотекара у 2016. години уручена је 11. јануара 2017. Вери Петровић, руководиоцу Одељења за матичну делатност Универзитетске библиотеке „Светозар Марковић“ у Београду.

ГРАФЗИН: о графзину, о појединим техникама и праксама у производњи и дистрибуцији ручно рађених књига на андерграунд сцени.

позивница Жоана Маркаде-Мо 29. новембар
  • 28. новембар 2016.
  • Вести
  • коментара

У уторак 29. новембра 2016, са почетком у 18 часова Жоана МАРКАДЕ-МО, дизајнер, ситоштампар и издавач из Француске, одржаће предавање на тему „ГРАФЗИН: о графзину, о појединим техникама и праксама у производњи и дистрибуцији ручно рађених књига на андерграунд сцени.” у Франкофоном центру за универзитетску успешност Универзитета у Београду