Вести

Словенска и српска књижевна фантастика

У среду, 12. јуна 2019. године у 18.00 часова – петнаести (последњи) сусрет у циклусу „Словенска и српска књижевна фантастика“ у Галерији Универзитетске библиотеке. Дејан Ајдачић говори о о Јордану Радичкову. Разговор о фантастици Горана Скробоње и Љиљане Пешикан Љуштановић.

Српски филм фантастике и страве

У среду, 19. јуна 2019. године, у 18.00 часова, у Галерији Универзитетске библиотеке, настављају се разговори о фантастици.
О српском филму фантастике и страве говориће др Дејан Огњановић, а у разговору ће учествовати и филмски редитељ Слободан Шијан.

Словенска и српска књижевна фантастика

У среду, 5. јуна 2019. године у 18.00 часова – четрнаести (претпоследњи) сусрет у циклусу „Словенска и српска књижевна фантастика“ у Галерији Универзитетске библиотеке. Дејан Ајдачић говори о роману „Не“ Линор Горалик и Сергеја Кузњецова. Разговор о фантастици Александра Новаковића и Тамаре Лујак.

Конкурс за награду „Доситејево златно перо“

Задужбина „Доситеј Обрадовић“ објављује конкурс за награду „Доситејево златно перо“ за најбоље објављене радове младих аутора до 35 година, у оквиру књижевних врста које је Доситеј увео у српску књижевност – есеј, басна, путопис, кратка прича.

EconBiz такмичење

Седмо EconBiz такмичење за студенте биће отворено од 3. до 19. јуна 2019. године.
Пријавите се и освојте вредне награде!

Словенска и српска књижевна фантастика

У среду, 29. маја 2019. године у 18.00 часова – тринаести сусрет у циклусу „Словенска и српска књижевна фантастика“ у Галерији Универзитетске библиотеке.  Дејан Ајдачић говори о роману „Ривне/Ровно“ Олександра Ирванцја. Разговор о фантастици списатељице Мине Тодоровић са Тијаном Тропин

Словенска и српска књижевна фантастика

У среду, 22. маја 2019. године у 18.00 часова – дванаести сусрет у циклусу „Словенска и српска књижевна фантастика“ у Галерији Универзитетске библиотеке.  Дејан Ајдачић говори о роману Пољака Јацека Дукаја, а са Савом Дамјановим разговара Василије Милновић.  

Легат Војислава Јовановића Марамбоа у Ноћи музеја 2019

Прошле године у Ноћи музеја легат Војислава М. Јовановића Марамбоа привукао је више од 700 посетилаца, те смо и ове године за ширу јавност поново отворили врата његовог дома. Представљамо спомен-кућу и богату личну библиотеку Војислава М. Јовановића, драмског писца и књижевног историчара и критичара,  дипломате, архивисте и библиофила, састављача чувених међуратних антологија народне поезије и народних приповедака, аутора студија о лажној народној поезији.

Промоција књиге Александре Павловић „Пелен и мед: српска дидактичка поезија од барока до романтизма“

У четвртак, 16. маја у 18 часова у  Универзитетској библиотеци одржаће се промоција књиге Александре Павловић „Пелен и мед: српска дидактичка поезија од барока до романтизма“.

На промоцији ће говорити проф. др Александар Јерков, проф. др Леон Којен, проф. др Душан Иванић, др Татјана Јовићевић, директорка издавачке куће Академска књига Бора Бабић и ауторка.