Рад у великој читаоници

Студентска читаоница „Ендру Карнеги“

Рад у великој читаоници

Главна и највећа читаоница у Библиотеци, опремљена је намештајем у стилу енглеске ренесансе који је специјално за ову читаоницу направљен у Немачкој и допремљен бродовима Дунавом 1926. године. Зидови су обложени храстовим дрветом по угледу на античке собе. У овом изузетном амбијенту, према сведочењу корисника, право је задовољство стицати нова сазнања.

Вредни студенти

Вредни студенти

Рад у великој читаоници

Студенти у великој читаоници

Рад у великој читаоници

112

Рад у великој читаоници

Поглед са галерије велике читаонице

Ажурирано:

Коме је намењена?

Читаоница, названа по великом филантропу Ендруу Карнегију заслужном за изградњу зграде Универзитетске библиотеке,  намењена је превасходно студентима и матурантима, али и другим корисницима.

Коришћење

Уколико корисник жели да користи фонд Универзитетске библиотеке у овој читаоници, потребно је да попуни реверс за коришћење књига у читаоницама, односно резервише књигу путем сервиса „Моја библиотека“. Публикације корисник добија од дежурног библиотекара у читаоници. У Студентској читаоници књига се може задржати најдуже месец дана, а уколико се не користи 5 дана узастопно, враћа се у магацин. Уношење својих публикација и белешки у читаоницу корисник је дужан да пријави дежурном библиотекару.

Пре уласка у читаоницу потребно је да корисник на гардероби преда своју чланску карту и ствари (торба, капут и сл.). Читаоница се налази у приземљу и има 78 места. Могуће је коришћење бежичног интернета, али не и употреба лаптопа. За рад на лаптопу користе се Читаоница периодике и Читаоница у сутерену. Дозвољено је уношење пића (воде).

Радно време

Радно време: 8:00-23:00 радним данима, суботом: 08:00-14-00.