Мала простонародна дигитална читаоница

Мала простонародна дигитална читаоница

Мала простонародна дигитална читаоница

Дигитална читаоница нуди приступ Посебној дигиталној колекцији антиревизионистичке литературе о Првом светском рату, која обухвата 16.000 страница дигитализованог материјала. Необичан назив овог новог простора је историјска реминисценција на културно прегалаштво Вука Стефановића Караџића пре тачно двеста година.

Ажурирано:

Коме је намењена?

Мала простонародна дигитална читаоница намењена је студентима и матурантима, али и другим корисницима.

О читаоници

Адаптацију простора на другом спрату библиотеке у току 2013. године подржало је Министарство просвете, науке и технолошког развоја. Читаоница је, уз велику медијску пажњу, свечано отворена на Дан студената, 4. априла 2014. године.

Коришћење

Поред дела читаонице који омогућава приступ дигиталној колекцији, Мала простонародна читаоница нуди и 35 читаоничких места, како за класичан рад, тако и за рад уз употребу лаптопа и бежичног интернета. По потреби, овај простор се трансформише у необично угодно место за одржавање састанака, радионица за библиотекаре и студенте Катедре за библиотекарство и информатику.

Уколико корисник жели да користи фонд Универзитетске библиотеке у овој читаоници, потребно је да попуни реверс за коришћење књига у читаоницама, односно резервише књигу путем сервиса „Моја библиотека“. Пре уласка у читаоницу потребно је да корисник на гардероби преда своју чланску карту и ствари (торба, капут и сл.). Читаоница се налази на другом спрату, у реновираном простору, и има 8 места за коришћење дигиталне колекције и 35 места за читаоце. Дозвољено је уношење пића (воде).

Радно време

Радно време: 08:00-16:00 радним данима, суботом не ради.